Mahkeme cinsel saldırı faili doktoru tutuklamadı

  • 16:25 1 Aralık 2023
  • Hukuk
 
İSTANBUL - İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hemşire G.Y.’ye cinsel saldırıda bulunan asistan doktor Semih Saruhan’ın yargılandığı dava ertelendi. Fail, tutuklanmadı.  
 
İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor Semih Erduhan, hemşire G. Y ’ye “cinsel saldırıdan” yargılandığı davanın ilk duruşması bu gün Bakırköy 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
Dava ileri bir tarihe ertelendi
 
Duruşmaya çok sayıda kadın katılım sağladı. Salonda G.Y. ve avukatları hazır bulunurken duruşma kimlik tespitiyle başladı. İlk önce tutuksuz yargılanan fail Semih Erduhan’ın savunmasıyla devam etti.  Daha sonra G.Y.  savunmasını gerçekleştirdi. Ardından söz alan G.Y.’nin avukatı Feyza Altun “Sanığın tutuklu olarak yargılanması talebimiz var” dedi. Mahkeme heyeti ise fail Fail Semih Erduhan’ın, kaçma şüphesinin olmadığını belirterek, tutuklanma talebini reddetti. Dava 4 Ocak 2024 tarihine ertelendi.
 
 Duruşma sonrası Bakırköy Adliyesi önünde “Kadına Yönelik Erkek Şiddeti Her Yerde” şiarıyla bir araya gelen kadınlar orada kısa bir konuşma gerçekleştirildi.
 
‘Buraları kadınların yaşayabileceği alanlara çevireceğiz’
 
İlk olarak söz alan Yedikule Hastanesi SES Hastane Temsilcisi Yasemin Bakır, “Haklı olmasına rağmen arkadaşımız Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesine sürüldü. Arkadaşımız ses çıkardığı için sürgüne gönderildi. Fail aramızda dolaşmaya devam ediyor. Siz her yeri suç mahalli haline çevirdiniz biz de buraları kadınların yaşayacağı alanlara çevireceğiz” sözlerine yer verdi.
 
‘Müvekkilim haklıdır’
 
Daha sonra avukat Feyza Altun söz alarak, “Bu süreçte fail erkek, 'rızası var’ diyerek cezasızlıkla davanın sonuçlanmasını istiyor. Flört ediyorduk dedi ama bir tek telefon konuşması çıkmadı. Biz bunun böyle olmadığını davada kanıtladık. Bu dava hastanelerde yaşananların bir göstergesi. Müvekkilim haklıdır" diye konuştu.
 
Ne olmuştu?
 
İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor Semih Erduhan, 12 Mart’ta nöbetçi hemşire G. Y.’ye cinsel saldırıda bulunmuştu. G. Y.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan fail Semih Erduhan, daha sonra serbest bırakılmıştı.