Tacize uğrayan kadından destek çağrısı

  • 16:15 27 Eylül 2024
  • Güncel
 
AGIRî - Dûtax’ta cinsel taciz girişiminde bulunan komşuları tarafından darp edilen H.V. “Bana, eşime ve çocuğuma şiddet uygulayıp, evimize kurşun sıktılar. Kan revan içinde köy halkı tarafından hastaneye kaldırıldık” diyerek kadın örgütlerinden destek istedi.
 
Agirî’nin (Ağrı) Dûtax (Tutak) ilçesine bağlı Hacibotî köyünde yaşayan H.V. adlı kadının, 25 Eylül’de komşuları H.S., İ.S., E.S., Ö.S. tarafından önce cinsel taciz girişimlerine maruz kaldığı daha sonra ise eşi ve oğlu ile birlikte darp edildiği belirtildi. İddiaya göre, eşinin maruz kaldıklarına tanıklık eden N.V., oğlu İ.V. ile birlikte bu kişilere müdahale etti. Daha sonra ise H.S., İ.S., E.S., Ö.S.,  aile bireylerine saldırarak, evlerini kurşunladı. Olayda yaralanan kadın, eşi ve oğlu, Tutak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Kadının kafasına 14 dikiş atılırken, eşi ve oğlunun vücudunda kırıklar oluştu.
 
Gözaltına alınan H.S., İ.S., E.S., Ö.S., ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
‘Kan içinde köy halkı tarafından hastaneye kaldırıldık’
 
Olay günü yaşananlara ilişkin konuşan H.V., şunları aktardı: “Bunlarla yıllardır komşuyuz. 25 Eylül’de evimin bahçesinde otururken bu 4 kişi yanıma gelerek taciz etmeye çalıştılar, tepki gösterdim. Daha sonra hakaret ve küfür ederek taciz girişimlerini sürdürdüler. O sırada olayı gören oğlum ve eşim olaya müdahil oldu. Bunun üzerine bana, eşime ve çocuğuma şiddet uygulayıp, evimize kurşun sıktılar. Kan revan içinde köy halkı tarafından hastaneye kaldırıldık. Daha sonra suçlular gözaltına alınıp serbest bırakılmışlar. Şu anda evde can güvenliğimiz yok. Failler elini kolunu sallayarak, ortalıkta dolaşıyorlar. Adalet istiyoruz. Kadın örgütleri ve insan hakları savunucularının destek vermesini istiyoruz. Davanın peşini bırakmayacağız.” 
 
‘Can güvenliğimiz yok’ 
 
H.V.’nin olay sırasında kafatasında kırık, kollarında çatlaklar oluşan epilepsi hastası eşi N.V. de, “Bunlar evime gelip eşime tacizde bulunmak istedi. Bu şekilde can güvenliğimiz yok. Ne söyleyeceğimizi bilemiyorum. Zanlılar elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Adalet istiyoruz” diye belirtti.