Şikayet için gittiği emniyette polis tacizine uğradı

  • 10:55 27 Eylül 2024
  • Güncel
 
WAN - Wan’da boşanma aşamasında olduğu erkekten şikayetçi olmak için emniyete giden M.P. isimli kadın, emniyette görevli A.Ö. isimli polis tarafından tacize uğradı.
 
Wan’ın Artemêt (Edremit) ilçesinde yaşayan M.P. isimli kadın, boşanma aşamasında olduğu erkekten şikayetçi olmak için gittiği Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis A.Ö. tarafından tacize uğradığı belirtildi. 
 
M.P., boşanma aşamasında olduğu erkeği şikayet etmek için gittiği emniyette çalıştığını ifade eden polis A.Ö. tarafından telefonla taciz edildiği öğrenildi. Numarasını emniyete başvurduğu sırada alan polis A.Ö.'nün kadına yardımcı olmak istediğini söyleyerek yakınlık kurmaya çalıştığı kaydedildi. 
 
Telefon aramaları ve mesajlardan rahatsız olan M.P. durumu yargıya taşıdı.
 
‘Polis görevinden kaynaklı üniformasını kullanarak beni taciz etmiştir’
 
M.P., maruz kaldığı tacize ilişkin Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. M.P.'nin şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: 
“Eşimle devam eden şiddet nedeniyle uzaklaştırma kararı ve şikayetçi olmak için gittiğim Edremit İlçe Emniyetinde bulunan A.Ö. isimli polis memuru numarama ulaşarak beni aramış eşimin beni şikayet için emniyete gittiği bilgisini vermiş, daha sonra bana mesajlar atmış ve daha sonrasında beni arayarak beni oğlumun işlemleri veya işlerim olduğunda adliyeye veya nüfusa kendisi götürmek istemiştir. İlkinde iyi niyetinden dolayı aradığını düşündüm, ancak devam eden aramalar ve mesajlar art niyetli olarak yazdığını gösterdi. ‘Neden siz beni götürmek istiyorsunuz’ diye sorunca ‘sizden hoşlanmış olamaz mıyım’ diyerek cevap vermiştir. Bunun üzerine niyetini anlayıp ‘aramızda bir şey olamaz’ diye iletişimi kestim. Bu memur görevinden kaynaklı üniformasını kullanarak beni taciz etmiştir. Benden önce de ne olduğunu ve benden sonra da ne olacağını bilmiyorum. Bir kadın olarak bu tacizi kabul etmeyerek şikayetçi olmak istiyorum. Uzaklaştırma kararı talebim de vardır. Hakkında gerekli soruşturma süreci yürütülerek cezalandırılmasını talep ediyorum.”
 
M.P., taciz faili polis hakkında ayrıca kamu davası açılmasını talep etti.
 
M.P.’nin şikayeti üzerine polis A.Ö. hakkında uzaklaştırma kararı verildi.