‘Özgür basın gerçekleri yazmaya devam edecek’

  • 17:44 21 Eylül 2024
  • Güncel
İSTANBUL - Gazeteci Rabia Önver’in yaptığı fuhuş ve uyuşturucu çetesine ilişkin haberinin ardından evine baskın düzenlenmesine karşı DEM Parti istanbul’da yaptığı açıklamada, özgür basının susturulamayacağına dikkat çekerek, “Rabia Önver’in yanındayız. Onun kalemi yalnız değildir” dedi. 
 
Colemêrg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde muhabirimiz Rabia Önver’in yaptığı fuhuş ve uyuşturucu çetesine ilişkin haberinin ardından evine düzenlenen polis baskınına ilişkin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Sancaktepe ilçe binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Fuhuş çetelerini teşhir ettik ediyoruz! Özgür basın susturulamaz” pankartı açılarak, “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı. Açıklamayı DEM Parti 1’inci bölge Eşsözcüsü Dilber Demir okudu. 
 
‘Uyuşturucu ve fuhuş çetelerini kimler koruyor? ‘
 
Rabia’nın, uyuşturucu ve fuhuş çetelerini deşifre eden haberleri gerekçe gösterilerek hedef haline getirildiğini ifade eden Dilber, yapılan haber ile Kürt gençleri üzerinde uygulanan politikaların bir sonucu olduğunu belirtti. Dilber, “Özel savaş uyuşturucuyla, fuhuşla, Kürt gençlerini yozlaştırma politikalarıyla yürütülüyor. Gerçekleri araştıran bir gazeteciye sahip çıkmak yerine, onun evini bastılar. İktidar, bu çetelerin arkasında kimlerin olduğunu araştırmak yerine, bu çeteleri ifşa eden Rabia’yı susturmayı seçti. Hakkari’deki uyuşturucu ve fuhuş çetelerini kimler koruyor? Devletin hangi kademeleri bu işin içinde? 
 
Bu baskı, yalnızca Rabia’yı değil, halkın gerçekleri öğrenme hakkını da hedef alıyor. Çünkü Rabia'nın ortaya koyduğu bu kirli ilişki ağları, sadece yerel bir mesele değil, Kürt halkının yıllardır maruz kaldığı baskıcı uygulamaların bir yansımasıdır. Özgür basına saldırılar, Kürt halkını sindirmeye yönelik bu politikanın bir uzantısıdır.”
 
‘Hakikati yazanların sesi asla kesilemedi’
 
Özgür basını susturmaya kimsenin gücünün yetmediğini ve yetmeyeceğinin altını çizen Dilber, özgür basın çalışanlarının baskılara karşı hakikati yazmaya devam edeceğini söyledi. Dilber, “Bu baskınlar, tutuklamalar, tehditler özgür basını susturamaz! Basın emekçileri, gerçekleri yazmaya devam edecek. Gazete binalarının bombalandığı, gazetecilerin katledildiği dönemleri unutmuyoruz. Ama tarih de gösterdi ki, hakikati yazanların sesi asla kesilemedi. Özgür basın emekçilerinin hak savunucuları dostları olarak, Rabia Önver’in yanındayız. Onun kalemi yalnız değildir. Baskılarınız karşısında bir adım geri atmayacaktır. Bizler, bu topraklarda hakikati yazanların mirası büyüterek geleceğe taşıyan arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Gazetecilik suç değildir. Özgür basın susturulamaz” dedi. 
 
Açıklama, sloganlarla son buldu.