Kuzey ve Doğu Suriye’de seçim hazırlıkları sürüyor

  • 11:21 24 Mayıs 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - Kuzey ve Doğu Suriye'de 11 Haziran'da yapılacak belediye seçimleri için adaylık başvuru listeleri yarın netleşecek. 
 
Kuzey ve Doğu Suriye halkları 11 Haziran'da yerel yönetim seçimlerine gidiyor. Buna göre, adaylık için son başvuru günü 21 Mayıs olarak belirlenmişti. Başvuru süresinin bitiminin ardından Yüksek Seçim Komiserliği 22-23-24 Mayıs tarihlerinde listeleri inceleyerek, itiraz başvurularını aldı. Komiserlik yetkilileri, 25 Mayıs’ta bir açıklamayla yerel seçimlere katılacak ittifakların ve siyasi partilerin adayları ile bağımsız adayların kesin listelerini açıklayacağını duyurdu. 
 
7 kantonda 151 belde ve belediye
 
Cizre Kantonu, Dêrazor Kantonu, Reqa Kantonu, Firat Kantonu, Minbic Kantonu, Efrîn-Şehba Kantonu ve Tebqa Kanton’larında 6 büyükşehir, 40 şehir ve 105 beldede yurttaşlar sandık başına gidecek. 
 
Seçime 30 siyasi parti ve ittifak katılacak 
 
Seçime toplam 30 siyasi parti katılacak. Bu partilerin bir kısmı ittifaklar oluşturarak sandığa gidecek. Kendi ismi ve logosuyla seçimlere girecek partilerin yanı sıra ittifak ve bağımsız isimlerle de katılacak çok sayıda parti bulunuyor. Buna göre;
 
*“Özgürlük İçin Halkların ve Kadınların İttifakı" adlı ittifak, aralarında PYD, Kongreya Star, Suriye’nin Geleceği Partisi ve Zenubiya Kadın Topluluğu’nun da bulunduğu 22 parti ve örgütten oluşuyor.
 
*“Daha İyi Hizmet İçin Hep Birlikte İttifakı" çatısı altında ise 5 parti bulunuyor. 
 
*Suriye Ulusal Demokratik İttifak Partisi,
 
*Ulusal Kalkınma ve Demokratik Değişim Partisi
 
*Suriye Kürt Demokratik Birlik Partisi.