Adalet Nöbeti kararlılıkla sürüyor

  • 15:25 12 Şubat 2024
  • Güncel
İSTANBUL - PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbeti'ne destek giderek büyüyor. 
 
"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" hamlesi kapsamında cezaevlerinde tutsakların başlattığı açlık grevi eylemi 78’inci gününde sürüyor. Kurdistan ve Türkiye’de bulunan cezaevlerinde tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemi İstanbul’da 63’üncü gününde, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenyurt ilçe binasında kararlılıkla devam ediyor.
 
Mücadelede ısrarcılar
 
Destek ziyaretinde bulunan, DEM Parti Avcılar, Gaziosmanpaşa, ilçe yöneticileri ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarının yanı sıra yurttaşların yoğun ilgisi devam ediyor. Taleplerinde kararlı olan tutsak yakınları cezaevlerindeki eylemleri selamlayarak, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlanana kadar eylemlerine durmadan devam edecekleri mesajını verdi.
 
‘Haklı mücadelenin yanındayız’
 
Nöbet eylemine destek ziyaretinde kısa bir konuşma yapan Hanım Tosun, tecridin nerede olursa olsun suç olduğunu dile getirdi. Tutsaklar özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele edeceklerini söyleyen Hanım, “Bütün annelerimiz tecridin kırılmasına karşı mücadele etmeli. Adalet Nöbeti sürdüren annelerin çocukları zindanda tecrit altında. Biz bunu istemiyoruz, sonuna kadar annelerimizin haklı mücadelesinin yanındayız. Zindandaki bütün insanlar fikirleri düşünceleri ne olursa olsun tecridin bir insanlık suçu olduğunu söylüyor. Biz istemiyoruz hiçbir annenin çocuğunun cenazesi cezaevinden çıksın. Cezaevlerindeki çocuklarımız özgürlüğüne kavuşmadan biz bu mücadeleyi bırakmayacağız” dedi.