‘ÇED gerek değil’ denildi, ihaleyi Limak aldı

  • 15:18 20 Mayıs 2024
  • Ekoloji
 
MUĞLA - Bodrum'da orman ve sit alanında yapılması planlanan "ÇED gerekli değildir" kararı verilen otel projesine dair ihaleyi, iktidara yakınlığıyla bilinen Limak şirketi kazandı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından "Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsisi" kapsamında Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu mevkiinde yapılması planlanan otel projesinin ihalesi yapıldı. Orman ve sit alanında yer alan projeye, Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 24 Nisan'da "ÇED gerekli değildir" kararı verildi. 36 bin 220 metrekarelik ormanlık alanda yapılması planlanan "Turizm Konaklama Tesisi" projesinin ihalesini ise iktidara yakınlığıyla bilinen Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. İhaleyle Limak bölgede yapacağı 214 odalı 5 yıldızlı otel için alanı 49 yıllığına kullanabilecek. 
 
Limak’ın 354 milyon lira yatırımla 312 ada 1 parselde bulunan 36 bin 220 metrekarelik araziye 214 odalı, 5 yıldızlı otel yapma projesine, ÇED süreciyle tepki verilmişti. ÇED sürecinden sonra Kızılağaç Koruma ve Güzelleştirme Derneği ve bölge halkı, mahallelerde denize ücretsiz bir şekilde girebildikleri yer olan Gerenkuyu’ya yapılacak projeye karşı çıkmış ve ÇED raporunun olumlu çıkması durumunda iptali için dava açılacağını bildirmişlerdi.