Flistinli aktivist Ahed serbest bırakılacak esirler listesinde

  • 12:58 28 Kasım 2023
  • Dünya
 
HABER MERKEZİ - "Filistinli cesur kız" diye bilinen aktivist Ahed Tamimi'nin de serbest bırakılacak esirler listesinde yer aldığı belirtildi.
 
İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes 2 gün daha uzatılırken esir takası da sürüyor. Daha önce İsrail askerlerine direndiği görüntülerle hafızalara kazınan “Filistinli cesur kız” diye bilinen Ahed Tamimi'nin, İsrail tarafından serbest bırakılacak esirler listesinde yer aldığı kaydedildi. 
 
The Guardian’da yer alan habere göre; Ahed, İsrail Adalet Bakanlığı tarafından önümüzdeki 2 gün içinde İsrailli rehineler karşılığında serbest bırakılabilecek 50 Filistinli mahkûm listesinde yer alıyor.
 
6 Kasım’da tutuklanmıştı
 
Şu anda 22 yaşında olan Ahed Tamimi, “şiddete teşvik etmek” ve “terörist faaliyet çağrısında bulunmak” iddialarıyla 6 Kasım'da İsrail ordusunun işgali altındaki Batı Şeria'daki evine baskın düzenlenerek tutuklanmıştı. Üç kez İsrail ordusunun kurşunuyla yaralanan Ahed, 2016'da erkek kardeşini taş attığı gerekçesiyle gözaltına almaya çalışan askerlerden kurtarmaya çalışırken, 2017'de ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sonrasında çıkan protestolarda silahlı iki İsrail askerine bağırırken ve tekme atarken görüntülenmişti. Ahed, 2017'de de İsrail askerlerine direndiği için 8 ay hapis yatmıştı.